perjantai 26. joulukuuta 2014

Vähän erilainen joulu


Australiassa joulua vietetään 25.12 jolloin perheet ja ystävät kokoontuvat yhteen, syödään, juodaan ja ollaan läheisten kanssa. Samalla kaavalla mennään kuin Suomessakin 24.12.

Oletettavasti tämä joulu oli meille erikoisin ikinä, ottaen huomioon ensinnäkin +25 asteen lämpötilan ja sen, että eletään keskikesää. Toisekseen myös se, että tänä jouluna ei ollut mahdollisuutta olla sukulaisten ja läheisten kanssa. Aika, jolloin suurin koti-ikävä iskee.

Päätettiin kuitenkin viettää joulu meillä ystävien kanssa, jotka ovat samassa tilanteessa. Kaikki hämmästyneet maahanmuuttajat koossa. Porukkaa oli Suomesta, Saksasta, Yhdysvalloista ja täältä Australiasta.



Vaikka vähän erilainen joulu olikin kyseessä, lahjat kuuluu aina asiaan. Jokainen toi korkeintaan 5 dollaria maksavan lahjan, jonka jälkeen pelattiin peliä nimeltä "white elephant". Jokaiselle arvotaan oma numero alkaen ykkösestä. Ensimmäinen aloittaa ja avaa kasasta valitsemansa paketin. Sen jälkeen numero 2 voi joko valita uuden paketin tai varastaa jo avatun lahjan. Ja näin homma jatkuu kunnes jokaisella on lahja.

Yksi mielenkiintoisimmista lahjoista

Oma paketti päätyi Saksaan



Lahjat (sädetikut) heti käyttöön!
Niinkuin jo aiemmin sanoin: hyvin erilainen joulu.

Myös tarjoilut poikkesi hyvinkin paljon aiemmista jouluista. Kinkku ja punaviini taisi olla ainoat tutut tekijät ruokapöydässä. Muuten grillattiin makkaraa, kengurua ja perus pihvejä. Jälkkärinä suklaa- ja valkosuklaakakut. Muuten snackseina pasteijoita, kevätrullia, keksejä ynnä muuta jouluhyvää.






Kaikenkaikkiaan ilta oli todella onnistunut ja oli hauskaa, vaikka jokatoinen sekunti unohti että mitä tässä oikeen juhlittiinkaan. Onnistuttiin myös valvomaan niin aamuun, että saatiin Skypeteltyä meidän iltaa viettäneen suomi-seurueen kanssa. Se ei ainakaan vienyt koti-ikävää yhtään pois mutta oli valvomisen arvosta!


Varmasti yksi ikimuistoisimmista jouluista koskaan.

Thank you!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti